Catorce relatores de referencia no ámbito industrial, académico e tecnolóxico interviñeron o pasado 13 de novembro na terceira edición da xornada Disrupción e Innovación na Industria Mariña e Alimentaria, organizada por Anfaco para recoller as novas tendencias tecnolóxicas e avances que marcarán os proxectos da industria mar-alimentaria no 2026. Baixo o lema Innovamos hoxe, alimentamos o mañá, a xornada foi inaugurada por director xeral de Pesca, Acuicultura e Innovación Tecnolóxica da Consellería do Mar, Cándido Rial, e o presidente de Anfaco-Cytma, Iván Alonso-Jáudenes Curbera, quen subliñou «o valor estratéxico da colaboración entre industria, centros tecnolóxicos e Administración para acelerar a innovación, impulsar a sustentabilidade e reforzar a competitividade do complexo mar-industria», explica a patronal conserveira nun comunicado.
No bloque dedicado a novos ingredientes alimentarios, abordáronse solucións para o desenvolvemento de proteínas alternativas, fermentos e novos ingredientes de orixe mariña con aplicacións directas en alimentación. Tamén se analizou o emprego de tecnoloxías computacionales, que está a acelerar o desenvolvemento de novos ingredientes e abrindo as portas cara a unha nova xeración de alimentos funcionais e novas estratexias de valorización. Os relatores destacaron a importancia de impulsar a chegada destes desenvolvementos ao mercado, con procesos escalables e compatibles cos estándares de calidade e seguridade alimentaria, apunta Anfaco.
Fonte: La Voz de Galicia
Anfaco repasa as novas tendencias e innovación tecnolóxica aplicada aos alimentos
